Search

Auditions

Available Positions
Fagot
Fluit
Hobo
Saxafoon
Slagwerk (drums+percussie)
Trombone
Trompet (klassiek en/of jazz)
Audition Dates

Op 4 en 5 februari worden er gehouden voor de voorjaarstournee van 26 april tot 6 mei 2017. De audities zullen plaatsvinden in Amsterdam.
Scrol naar beneden om je aanmeldformulier te verzenden.

General information

Het Ricciotti ensemble is het meest maatschappelijk betrokken orkest van Nederland. Als je meespeelt, zie je een gevangenis en een asielzoekerscentrum eens van binnen en kom je in aanraking met zowel gelijkgestemden als mensen die nooit eerder een viool van dichtbij zagen. Daarnaast doe je kennis op van uiteenlopende muziekstijlen, leer je hoe je je nog beter kunt presenteren op het podium en krijg je alle kans om je te ontwikkelen op het artistieke, sociaal-maatschappelijke of organisatorische vlak. Driemaal per jaar gaan we op tournee; bijna altijd is dat in vakantieperiodes. Om mee te mogen, moet er natuurlijk plek zijn en dien je eerst auditie te doen. Voor iedere tournee komen plekken vrij; een paar maanden voor een nieuwe tournee wordt bekend wie er allemaal weer meegaan en wie niet. Naast de auditiefragmenten die je per mail toegestuurd krijgt, wordt er van je verwacht dat je een solo stuk naar keuze van ca. 5 minuten voorbereidt. Er is geen piano aanwezig bij je auditie.

Profile

Het Ricciotti ensemble is een orkest voor muziekvakstudenten en (ver)gevorderde amateurs. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is ongeveer 22 jaar. De minimumleeftijd is 18 jaar en tot je dertigste kun je deelnemen aan de audities. Hiernaast kun je je aanmelden. Ben je geïnteresseerd, maar staat je instrument er niet bij of kan je de eerstvolgende tournee niet, laat dan toch je gegevens achter: zodra er weer audities uitgeschreven worden, krijg je bericht.

Upcoming Tours
26 Apr till 6 May ’17
15 Jul till 5 Aug ’17
24 Dec ’17 till 6 Jan ’18
Audition Form

Please fill out the form and get in contact with our orchestra chief leader, and in order to get more details about the auditions precedure.

Go to Auditions Form
Audition Form
Please fill in this form and the orkestra section chief leader will get back to you as soon as possible.

Name *

E-mail *

Telephone number

Instrument *

Message *

Thank you for submitting your email, we will get back to you shortly.