Search

News

News
We zijn op zomertournee, kom ook!

We zijn op zomertournee! Van 7 t/m 19 augustus spelen we door heel Nederland, overal en voor iedereen. Kijk hier wanneer we in de buurt zijn: Ricciottiando en Cuba

© Wout Nooitgedacht
Het Ricciotti zoekt een nieuwe tourneemanager

Straatsymfonieorkest Ricciotti zoekt tourneemanager (V/M) (0,5 fte)

Nederlands bekendste straatsymfonieorkest zoekt per 1 december 2018 een tourneemanager die het orkest naar nieuwe plekken en nieuw publiek kan loodsen. Houd jij van een stevige uitdaging, kom jij tot bloei in een spannende muzikale omgeving en steek jij als eerste de handen uit de mouwen? Solliciteer dan nu voor de leukste baan binnen de podiumkunsten.

Als tourneemanager bij het Ricciotti is geen werkdag het zelfde. In de aanloop naar de drie tournees per jaar werk je vanuit kantoor om te zorgen dat de (gemiddeld) 120 optredens per jaar zijn vastgelegd en dat de balans tussen alle soorten publiek en locaties wordt bewaakt. Je gaat geregeld op pad om nieuwe speelplekken te bezoeken en weet daarbij geschikte partners aan het Ricciotti te verbinden. Eenmaal op tournee ben je als een vis in het water en zorg je ervoor dat het orkest optimaal kan functioneren. Je bent niet bang voor lange dagen en weet tegenslagen onderweg om te toveren tot spontane succesjes. Je bent het aanspreekpunt voor contactpersonen én het orkest en hebt daarbij een natuurlijk gezag dat naar iedereen vertrouwen uitstraalt.

Taakomschrijving
De tourneemanager is verantwoordelijk voor de volgende zaken:
• Boeken en inplannen van ± 120 optredens per jaar over 3 tournees
• Onderhandelen van uitkoopsommen en overige voorwaarden
• Alle logistieke zaken rondom tournees en overige activiteiten
• Communicatie met de orkestleden
• 24/7 aanwezig bij het orkest tijdens de tournees
• Verantwoordelijk voor tourneebudgetten en targets
• Levert input over tourneethema’s en marketinguitingen
• Rapporteert aan de zakelijk leider

Functie-eisen
• Grote affiniteit met muziek/orkesten/podiumkunsten
• Voelt zich verbonden met de artistieke, maatschappelijke en educatieve doelstellingen van het Ricciotti
• Doortastend, weet van aanpakken en staat makkelijk voor een grote groep mensen
• Extreem oplossingsgericht; problemen bestaan niet
• Flexibel, communicatief en sociaal sterk
• In bezit van rijbewijs B

Het betreft een baan van 0,5 fte (20 uur), uitgaande van een 40-urige werkweek in fulltime dienstverband. Dit is exclusief tourneedagen, die integraal deel uitmaken van de werkzaamheden. De contractperiode gaat in op 1 december 2018 en wordt voorafgegaan door een inwerkperiode in de maanden oktober en november 2018. Salariëring, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen 2.400,- en 2.850,- bruto per maand (genoemde bedragen zijn op basis van 1,0 fte ofwel fulltime dienstverband). Genoemde bedragen zijn exclusief vakantiegeld en pensioenregeling. Werkdagen in overleg.

Graag ontvangen wij vóór 1 september 2018 een brief met motivatie en C.V. geadresseerd aan Stichting Ricciotti ensemble, t.a.v. Alexander Buskermolen, Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam. Digitaal kan dit via alexander@ricciotti.nl. Eventuele inlichtingen kunnen via dit e-mailadres of telefonisch via 020-6246115 worden gedaan.

Over het Ricciotti
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het orkest heeft een heldere sociale missie: live symfonische muziek spelen op plekken waar die gewoonlijk niet klinkt, voor mensen die doorgaans niet in aanraking (kunnen) komen met een symfonieorkest. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het orkest speelt tijdens de drie tournees per jaar op straat, in het asielzoekerscentrum, verzorg- en verpleeghuizen en in de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo speelde het Ricciotti in Brazilië, Rusland, Turkije en Schotland. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland, vaak ook daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens 120 optredens, alle gratis toegankelijk. Het kantoor van het Ricciotti ensemble bestaat uit vijf personen, samen goed voor 2,5 fte.

www.ricciotti.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Het Ricciotti ensemble gaat naar Cuba, help je mee?
Bekijk hier de video


Heb je het al gehoord? Het Ricciotti gaat op avontuur naar Cuba! Als eerste Nederlandse symfonieorkest ooit zullen we tussen 10 en 19 november 2018 dit unieke land met een rijke muzikale traditie bezoeken en in 7 (speel)dagen meer dan 20 optredens voor én met de Cubaanse bevolking spelen.

Waarom naar Cuba? Het land leeft, net als het Ricciotti voor de muziek, we willen heel graag op tournee samen met de Cubaans-Nederlandse jazzpianist Ramón Valle en... het Ricciotti gaat graag naar plekken waar een symfonieorkest niet gauw komt. Symfonische muziek op straat? Ja ook de Cubanen staan daarvan te kijken!

We hebben nog niet al het geld bij elkaar om de tournee te dekken. We willen je vragen of je het Ricciotti wilt steunen met een financiële bijdrage. Groot of klein, we zijn overal blij mee!
Als bedankje zullen we je in december uitnodigen voor een swingende Cubaanse reünie met filmvertoning, live muziek en natuurlijk Cubaanse hapjes en drankjes.

JA, IK HELP GRAAG MEE!


Inzamelingsactie
Ook organiseert het Ricciotti speciaal voor alle jonge Cubaanse muzikanten die we daar gaan ontmoeten een inzamelingsactie. Dit keer gaat het niet om geld, maar om rieten, snaren, onderhoudsmaterialen voor alle soorten instrumenten en zelfs bladmuziek.
Door de politieke situatie op het eiland en het nog altijd geldende Amerikaanse handelsembargo, zijn dergelijke spullen niet te krijgen. We willen al die muzikanten verrassen door met dozen vol muzikale benodigdheden in Havana aan te komen. Heb je spullen die je kunt en wilt missen? Of heb je gouden contacten met leveranciers en weet je ze te verleiden tot sponsoring? Stuur dan even een mailtje naar alexander@ricciotti.nl om de praktische zaken en kansen te bespreken.


Alvast veel dank voor je steun!

©Wout Nooitgedagt
Vacatures voor Ricciottiando en Cuba: audities!

Er zijn weer plekken beschikbaar binnen het Ricciotti! Voor onze zomer en najaarstournee – Ricciottiando en Cuba - door Nederland en Cuba is er plek voor viool, altviool, cello, contrabas (klassiek/jazz en basgitaar), saxofoon, fagot.

Audities: 3 en 4 juni

Tourneedata
Zomertournee 2018 (1 - 19 augustus) in Nederland
Repetitieweekend (26 - 28 oktober) in Nederland
Herfsttournee 2018 (10 - 19 november) in Cuba

Klik hier voor alle informatie.

©Wout Nooitgedagt
Winner Ricciotti’s Great Arrangement Competition announced!

Alisdair Pickering creates best symphonic Commodore64 tune

During the final performance of Ricciotti’s Gametour on Saturday April 14th the winner of Ricciotti’s Great Arrangement Competition was announced. With his arrangement of the music from the videogame Overlord, Alisdair Pickering won the first prize and with that, a cheque worth €1.500,-.
The jury for the competition were chairman Bob Zimmerman (arranger/composer), Jeroen Tel (Game composer Commodore64) and Leonard Evers (composer/conductor Ricciotti). The audience prize went to Vera van der Bie with 60% of the casted votes. Read more about Ricciotti’s Great Arrangement Competition

Read more about Ricciotti’s Great Arrangement Competition

Alisdair Pickering, winnaar Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd

Gametour

From 9 to 14 April we are on Gametour! Read all about the tour, and when you can listen to us where.

Finalists Ricciotti’s Orchestration Competition 2018 !

In recent months, the arrangers have worked hard on their arrangement of Jeroen Tel's music for the Commodore64. The jury, consisting of Bob Zimmerman, Jeroen Tel and Leonard Evers, has watched and listened to all arrangements with great pleasure. 3 finalists have been chosen from all entries.

The finalists are (in alphabetical order): Vera van der Bie, Hinse Mutter and Alisdair Pickering.
Vera and Alisdair both made arrangements for the music at Overlord. Hinse has arranged the music of Savage.

Finalisten Arrangeerwedstrijd half maart bekend gemaakt

De deadline voor het inschrijven voor de arrangeerwedstrijd is gepasseerd en de jury verheugt zich op het beluisteren van alle arrangementen. De finalisten worden half maart bekendgemaakt!

Tour Blog

To read more about previous tours

click here