Search

News

News
Winner Ricciotti’s Great Arrangement Competition announced!

Alisdair Pickering creates best symphonic Commodore64 tune

During the final performance of Ricciotti’s Gametour on Saturday April 14th the winner of Ricciotti’s Great Arrangement Competition was announced. With his arrangement of the music from the videogame Overlord, Alisdair Pickering won the first prize and with that, a cheque worth €1.500,-.
The jury for the competition were chairman Bob Zimmerman (arranger/composer), Jeroen Tel (Game composer Commodore64) and Leonard Evers (composer/conductor Ricciotti). The audience prize went to Vera van der Bie with 60% of the casted votes. Read more about Ricciotti’s Great Arrangement Competition

Read more about Ricciotti’s Great Arrangement Competition

Alisdair Pickering, winnaar Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd

Ricciotti ensemble en de Commodore64
Item made by Omroep Gelderland during the performance at Meerzorg De Hulsen in Nijmegen
Gametour

From 9 to 14 April we are on Gametour! Read all about the tour, and when you can listen to us where.

Het Ricciotti zoekt een nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e)!

Het Ricciotti ensemble zoekt per 1 december 2018 een

Artistiek leid(st)er / dirigent(e) (0,5 fte)

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het orkest heeft een heldere sociale missie: live symfonische muziek spelen op plekken waar die gewoonlijk niet klinkt, voor mensen die doorgaans niet in aanraking komen met een symfonieorkest. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het orkest speelt tijdens de drie tournees per jaar op straat, in het asielzoekerscentrum, verzorg- en verpleeghuizen en in de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo speelde het Ricciotti in Brazilië, Rusland, Turkije en Schotland. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland, vaak ook daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens 100 optredens, alle gratis toegankelijk. Het kantoor van het Ricciotti ensemble bestaat uit vijf personen, samen goed voor 2,5 fte.

Taakomschrijving
De nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e) van het Ricciotti ensemble:

is een alleskunner die over een groot aantal kwaliteiten beschikt. Zijn/haar werkdag varieert van een afspraak met een componist voor een nieuw te schrijven werk, tot het meeschrijven aan een beleidsplan over de plaats van het Ricciotti in onze samenleving. Hij/zij arrangeert, studeert de partituren in, dirigeert, overlegt met de diverse orkestcommissies, onderhoudt sterke banden met de conservatoria en schuwt diepgaand literatuuronderzoek niet. De artistiek leid(st)er vindt het perfecte evenwicht tussen het bewaken van de identiteit van het orkest en de hectische concertpraktijk tijdens de tournees. Hij/zij behoudt de balans tussen vrije artisticiteit en de beleidsmatige buitenwereld. Tijdens de repetities en meer dan 100 optredens per jaar is hij/zij in staat het eigenzinnige Ricciotti met charisma en lef te leiden, op de plekken waar ieder ander symfonieorkest niet komt. De artistiek leid(st)er is het gezicht van het Ricciotti, ook buiten de tournees, heeft een duidelijke visie op de plek en functie van muziek in de maatschappij en communiceert deze in woord, schrift en bovenal, muziek.

Functie-eisen
De nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e) van het Ricciotti ensemble:

• heeft grote affiniteit met de doelstellingen van het Ricciotti;
• heeft een inspirerende visie op de ontwikkeling van het Ricciotti;
• is een leider met sterke bindende kwaliteiten;
• is een getalenteerde én ervaren orkestdirigent(e);
• werkt en communiceert makkelijk met jonge musici;
• beschikt over een breed netwerk van contacten in de Nederlandse en internationale muziekwereld;
• heeft een achtergrond in de klassieke muziek, maar heeft ook ervaring met – en zeker ambities in de richting van – andere muziekstijlen;
• is praktisch, avontuurlijk, besluitvaardig, stressbestendig en flexibel;
• is bereid om zo nodig een opleidings- of trainingsprogramma te volgen;
• heeft op het moment van benoeming geen tegenstrijdige belangen;

Het betreft een baan van 0,5 fte, uitgaande van een 40-urige werkweek in fulltime dienstverband. Dit is exclusief tourneedagen, die integraal deel uitmaken van de werkzaamheden. De contractperiode gaat in op 1 december 2018 en wordt voorafgegaan door een inwerkperiode op projectbasis in de maanden augustus t/m november 2018. Salariëring, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen 2.664,- en 3.378,- bruto per maand, bij een werkweek van 40 uur. (exclusief vakantiegeld en pensioenregeling).

Graag ontvangen wij vóór maandag 21 mei 2018 een motivatiebrief en cv. geadresseerd aan Stichting Ricciotti ensemble, t.a.v. het Bestuur, Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam. Digitaal kan dit via info@ricciotti.nl.

Nadere informatie: Alexander Buskermolen, zakelijk leider, tel: 020-6246115 of alexander@ricciotti.nl.

www.ricciotti.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Finalists Ricciotti’s Orchestration Competition 2018 !

In recent months, the arrangers have worked hard on their arrangement of Jeroen Tel's music for the Commodore64. The jury, consisting of Bob Zimmerman, Jeroen Tel and Leonard Evers, has watched and listened to all arrangements with great pleasure. 3 finalists have been chosen from all entries.

The finalists are (in alphabetical order): Vera van der Bie, Hinse Mutter and Alisdair Pickering.
Vera and Alisdair both made arrangements for the music at Overlord. Hinse has arranged the music of Savage.

Finalisten Arrangeerwedstrijd half maart bekend gemaakt

De deadline voor het inschrijven voor de arrangeerwedstrijd is gepasseerd en de jury verheugt zich op het beluisteren van alle arrangementen. De finalisten worden half maart bekendgemaakt!

JuR festijn 2018

Op 9 juni organiseert het Ricciotti ensemble het JuR Festijn, een feestelijk evenement voor jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar. Tijdens het JuR Festijn krijgen deelnemers de kans om één dag uit “het leven van het Ricciotti” mee te maken. In vijf Junior-Ricciotti ensembles (JuR’s) verspreid over heel Nederland studeren ze een veelzijdig repertoire in, variërend van Beethoven tot Pokémon. Vervolgens trekken ze erop uit en geven optredens voor verschillende soorten publiek op zoveel mogelijk plaatsen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, winkelcentrum, gevangenis, zomaar op straat of in het zwembad!

Bekijk hier het promofilmpje voor het JuR Festijn!
Tour Blog

To read more about previous tours

click here