Zoek

Nieuws

Nieuws
Doe mee aan Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018

Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de vijfde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van Jeroen Tel, oorspronkelijk gecomponeerd voor de Commodore64 en Nintendo spelcomputers, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble. De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Gametour (voorjaar 2018) en zullen tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld worden.
Alle drie de winnaars gaan met een fantastisch geldbedrag naar huis: de 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.
De finaledag vindt plaats op zaterdagavond 14 april 2018, om 19.30u in de Amstelkerk in Amsterdam.

Lees hier alles over de de arrangeerwedstrijd.

Ricciotti dirigent wint Kersjes Stipendium voor jonge dirigenten

Met veel plezier kan het Ricciotti ensemble melden dat onze artistiek leider en dirigent Leonard Evers op 2 december het Stipendium voor jonge dirigenten krijgt uitgereikt door Het Kersjes Fonds in Het Concertgebouw Amsterdam. Met deze prestigieuze prijs krijgt Leonard de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen als dirigent, iets dat uiteraard ook het Ricciotti ten goede zal komen. Van harte gefeliciteerd Leonard!

Blog Mathilde en Linde

Inmiddels is het al de derde dag van de tournee en de vermoeidheid begint toe te slaan bij sommige muzikanten. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor bedacht; bij het laatste concert vandaag (in Hertme) hebben drie kinderen een focusdrank gemaakt, maar daarover zo meer.

De dag begon in Amsterdam Oost, bij het Badhuistheater. In de brandende zon speelden we voor een gezellige groep, bestaande uit ras-Amsterdammers en fans van ver. Na een heerlijke lunch gingen we van het oosten van Amsterdam naar het oosten van het land, op weg naar kasteel Twickel. Een prachtige locatie wachtte op ons; een enorm kasteel met de mooiste tuinen. Ons publiek zat op het glooiend landschap (met hun glas prosecco) en Roderick heette ons van harte welkom.

Net zoals de voorgaande jaren speelden we wederom in het openluchttheater van Hertme, waar een enthousiaste groep van meer dan 900 mensen ons op zat te wachten. Het is hier altijd een feestje en dat was dit jaar niet anders. Samen met al het publiek hebben we Schots gedanst, een goede work-out gedaan en gezongen. Terugkomend op de focusfles: als een orkestlid een suffe fout maakt, kan hij of zij wat extra focus krijgen door een slokje te nemen uit deze focusfles. We vroegen drie kinderen uit het publiek deze fles te vullen met alles wat ze maar wilden. Jochem, de hoornist, nam een slok en ging nog nét niet over zijn nek. Later hoorden we dat er onder andere hondenkoekjes en pasta bolognese in zat … Iedereen probeert nu vast zo gefocust mogelijk te spelen!

Als we de spirit en de focus van dit laatste optreden kunnen vasthouden, blijft het ongetwijfeld een toptournee!

Mathilde & Linde

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier