Zoek

Nieuws

Nieuws
Winnaar Ricciotti's vijfde Grote Arrangeerwedstrijd bekend

Alisdair Pickering maakt beste symfonische Commodore 64-tune

Op zaterdagavond 14 april werd tijdens het slotoptreden van Ricciotti's Gametour de winnaar van Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd bekend gemaakt. Alisdair Pickering won met zijn arrangement van de muziek uit Overlord de eerste prijs, een cheque van €1.500,-. De vakjury bestond uit Bob Zimmerman (componist en arrangeur), Jeroen Tel (gamecomponist) en Leonard Evers (artistiek leider en dirigent Ricciotti). De publieksprijs ging met maar liefst 60% van de stemmen naar Vera van der Bie en haar Overlord Tango.
Lees hier alles over de Arrangeerwedstrijd

Alisdair Pickering, winnaar Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd

Ricciotti ensemble en de Commodore64
Item van Omroep Gelderland tijdens het optreden in Meerzorg De Hulsen in Nijmegen
Gametour

Van 9 t/m 14 april zijn we op Gametour! Lees hier alles over de tournee, en wanneer we waar te vinden zijn.

Het Ricciotti zoekt een nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e)!

Het Ricciotti ensemble zoekt per 1 december 2018 een

Artistiek leid(st)er / dirigent(e) (0,5 fte)

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het orkest heeft een heldere sociale missie: live symfonische muziek spelen op plekken waar die gewoonlijk niet klinkt, voor mensen die doorgaans niet in aanraking komen met een symfonieorkest. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het orkest speelt tijdens de drie tournees per jaar op straat, in het asielzoekerscentrum, verzorg- en verpleeghuizen en in de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo speelde het Ricciotti in Brazilië, Rusland, Turkije en Schotland. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland, vaak ook daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens 100 optredens, alle gratis toegankelijk. Het kantoor van het Ricciotti ensemble bestaat uit vijf personen, samen goed voor 2,5 fte.

Taakomschrijving
De nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e) van het Ricciotti ensemble:

is een alleskunner die over een groot aantal kwaliteiten beschikt. Zijn/haar werkdag varieert van een afspraak met een componist voor een nieuw te schrijven werk, tot het meeschrijven aan een beleidsplan over de plaats van het Ricciotti in onze samenleving. Hij/zij arrangeert, studeert de partituren in, dirigeert, overlegt met de diverse orkestcommissies, onderhoudt sterke banden met de conservatoria en schuwt diepgaand literatuuronderzoek niet. De artistiek leid(st)er vindt het perfecte evenwicht tussen het bewaken van de identiteit van het orkest en de hectische concertpraktijk tijdens de tournees. Hij/zij behoudt de balans tussen vrije artisticiteit en de beleidsmatige buitenwereld. Tijdens de repetities en meer dan 100 optredens per jaar is hij/zij in staat het eigenzinnige Ricciotti met charisma en lef te leiden, op de plekken waar ieder ander symfonieorkest niet komt. De artistiek leid(st)er is het gezicht van het Ricciotti, ook buiten de tournees, heeft een duidelijke visie op de plek en functie van muziek in de maatschappij en communiceert deze in woord, schrift en bovenal, muziek.

Functie-eisen
De nieuwe artistiek leid(st)er / dirigent(e) van het Ricciotti ensemble:

• heeft grote affiniteit met de doelstellingen van het Ricciotti;
• heeft een inspirerende visie op de ontwikkeling van het Ricciotti;
• is een leider met sterke bindende kwaliteiten;
• is een getalenteerde én ervaren orkestdirigent(e);
• werkt en communiceert makkelijk met jonge musici;
• beschikt over een breed netwerk van contacten in de Nederlandse en internationale muziekwereld;
• heeft een achtergrond in de klassieke muziek, maar heeft ook ervaring met – en zeker ambities in de richting van – andere muziekstijlen;
• is praktisch, avontuurlijk, besluitvaardig, stressbestendig en flexibel;
• is bereid om zo nodig een opleidings- of trainingsprogramma te volgen;
• heeft op het moment van benoeming geen tegenstrijdige belangen;

Het betreft een baan van 0,5 fte, uitgaande van een 40-urige werkweek in fulltime dienstverband. Dit is exclusief tourneedagen, die integraal deel uitmaken van de werkzaamheden. De contractperiode gaat in op 1 december 2018 en wordt voorafgegaan door een inwerkperiode op projectbasis in de maanden augustus t/m november 2018. Salariëring, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen 2.664,- en 3.378,- bruto per maand, bij een werkweek van 40 uur. (exclusief vakantiegeld en pensioenregeling).

Graag ontvangen wij vóór maandag 21 mei 2018 een motivatiebrief en cv. geadresseerd aan Stichting Ricciotti ensemble, t.a.v. het Bestuur, Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam. Digitaal kan dit via info@ricciotti.nl.

Nadere informatie: Alexander Buskermolen, zakelijk leider, tel: 020-6246115 of alexander@ricciotti.nl.

www.ricciotti.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Finalisten Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018 bekend!

In de afgelopen maanden hebben de arrangeurs hard gewerkt aan hun arrangement van Jeroen Tel's muziek voor de Commodore64. De jury, bestaande uit Bob Zimmerman, Jeroen Tel en Leonard Evers, heeft alle arrangementen met veel plezier bekeken en beluisterd. Uit alle inzendingen zijn 3 finalisten gekozen.
De finalisten zijn (in alfabetische volgorde): Vera van der Bie, Hinse Mutter en Alisdair Pickering.
Vera en Alisdair maakten beiden een arrangement van de muziek bij Overlord. Hinse heeft de muziek van Savage gearrangeerd.

Het Ricciotti speelt de drie finalestukken tijdens de finale op zaterdag 14 april, om 19.30u uur in de Amstelkerk in Amsterdam. Daarna worden de 1e, 2e en 3e prijs én de publieksprijs uitgereikt. Iedereen is van harte welkom!

Finalisten Arrangeerwedstrijd half maart bekend gemaakt

De deadline voor het inschrijven voor de arrangeerwedstrijd is gepasseerd en de jury verheugt zich op het beluisteren van alle arrangementen. De finalisten worden half maart bekendgemaakt!

JuR festijn 2018

Op 9 juni organiseert het Ricciotti ensemble het JuR Festijn, een feestelijk evenement voor jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar. Tijdens het JuR Festijn krijgen deelnemers de kans om één dag uit “het leven van het Ricciotti” mee te maken. In vijf Junior-Ricciotti ensembles (JuR’s) verspreid over heel Nederland studeren ze een veelzijdig repertoire in, variërend van Beethoven tot Pokémon. Vervolgens trekken ze erop uit en geven optredens voor verschillende soorten publiek op zoveel mogelijk plaatsen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, winkelcentrum, gevangenis, zomaar op straat of in het zwembad!

Bekijk hier het promofilmpje voor het JuR Festijn!
Ricciotti dirigent wint Kersjes Stipendium voor jonge dirigenten

Met veel plezier kan het Ricciotti ensemble melden dat onze artistiek leider en dirigent Leonard Evers op 2 december het Stipendium voor jonge dirigenten krijgt uitgereikt door Het Kersjes Fonds in Het Concertgebouw Amsterdam. Met deze prestigieuze prijs krijgt Leonard de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen als dirigent, iets dat uiteraard ook het Ricciotti ten goede zal komen. Van harte gefeliciteerd Leonard!

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier