Zoek

Tournees

2018
Aankomend

Ricciotti’s GameTour

9 t/m 14 apr ’18

Let the games begin! Meer dan ooit is onze samenleving digitaal verbonden en vinden miljoenen mensen elkaar – al dan niet via games - in een parallelle wereld. Maar met miljoenen gezichten gericht op smartphones ontbreekt in toenemende mate het echte menselijke contact. Het Ricciotti brengt daar tijdens deze tournee verandering in, we zetten digitale middelen in als fysiek verbindend element.

In deze tournee maken we daadwerkelijk contact. Volledig opgeladen en met een combinatie van apps, elektronica, multidisciplinaire composities en bijzondere instrumenten stappen we met onze solisten PERFORATOR in de Gamewereld, op zoek naar nieuwe vormen van contact met het publiek.

2018
Aankomend

Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018

14 apr ’18

Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de vijfde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van Jeroen Tel, oorspronkelijk gecomponeerd voor de Commodore64 en Nintendo spelcomputers, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble.
De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Gaming Tour (voorjaar 2018 en zullen tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld worden. De 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.

2018
Aankomend

JuR festijn 2018

Meerdere steden in Nederland

9 jun ’18

Op 9 juni organiseert het Ricciotti ensemble het JuR Festijn, een feestelijk evenement voor jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar. Tijdens het JuR Festijn krijgen deelnemers de kans om één dag uit “het leven van het Ricciotti” mee te maken. In vijf Junior-Ricciotti ensembles (JuR’s) verspreid over heel Nederland studeren ze een veelzijdig repertoire in, variërend van Beethoven tot Angry Birds. Vervolgens trekken ze erop uit en geven optredens voor verschillende soorten publiek op zoveel mogelijk plaatsen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis, winkelcentrum, gevangenis, zomaar op straat of in het zwembad!

Tournee Archief
 1. 2018
 2. Ricciotti's Beestenbende

 1. 2017
 2. Scottish Fling

  Tournée Dansante

 1. 2016
 2. Abraco Brasil

  Ricciotti's Crossovertocht

 1. 2015
 2. Ricciotti's JuR festijn

  Ricciotti's Bosnische Balkan Connectie!