Zoek

Tournees

2018
Voorgaande

Ricciotti's Beestenbende

Nederland

1 t/m 7 jan ’18

Sterre Konijn

©Wout Nooitgedagt

Kom uit je winterslaap, Ricciotti’s Beestenbende gaat van start! Een muzikaal feest vol muziek over dieren. Voor deze tournee componeerde Trevor Grahl een stuk vol hilariteit, dierengeluiden en bijna-ontploffingen dat doet denken aan de gekte van Coyote & Road Runner en Tom & Jerry. Het meest kwaakmakende orkest van Nederland nestelt zich op de gekste locaties zoals een asiel, dierentuin, kinderboerderij, theater, kerk en manege. Dus trek je dierenkostuum aan, neem je huisdier of knuffel mee en kom luisteren!

2018
Aankomend

Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018

14 apr ’18

Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de vijfde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van Jeroen Tel, oorspronkelijk gecomponeerd voor de Commodore64 en Nintendo spelcomputers, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble.
De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Gaming Tour (voorjaar 2018 en zullen tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld worden. De 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.

2018
Aankomend

JuR festijn 2018

Meerdere steden in Nederland

9 jun ’18

Op vijf centrale plaatsen in Nederland wordt een “Junior Ricciotti” (JuR) gevormd, bestaand uit elk 30 tot 40 leden vanuit bestaande jeugdsymfonieorkesten en orkesten van muziekscholen. De vijf JuR’s staan onder leiding van oud-dirigenten van het Ricciotti en de huidige leden zitten als coaches verspreid tussen de deelnemers en assisteren in de organisatie. Zij studeren enkele werken in en ieder JuR geeft in zijn eigen regio 2 à 3 optredens op openbare plekken (zoals een winkelcentrum, plein, park of station) of sociale instelling (zoals een school, gevangenis, asielzoekerscentrum, ziekenhuis of kliniek). ’s Avonds komen alle JuR orkesten én het Ricciotti Ensemble samen en geven een spetterend slotconcert op een centrale locatie in het land.

Tournee Archief
 1. 2017
 2. Scottish Fling

  Tournée Dansante

 1. 2016
 2. Abraco Brasil

  Ricciotti's Crossovertocht

 1. 2015
 2. Ricciotti's JuR festijn

  Ricciotti's Bosnische Balkan Connectie!