Zoek

Album

Ons nieuwe album Durf te leven is uit! Wat hebben we lang op dit moment gewacht... De opnames in 2020 gingen niet door vanwege corona, maar in 2021 namen we dit pareltje op, in vier succesvolle studiosessies. Maar liefst 7 waanzinnige solisten met een mooie mix van achtergronden in klassieke muziek, latin, jazz-, pop- en wereldmuziek waren te gast: Ellen ten Damme, Karsu, Henk Kraaijeveld, Ramón Valle, David Kweksilber, Tim Kliphuis en Karin Strobos. Want net als bij een Ricciotti-optreden hebben we ook op dit album geprobeerd zoveel mogelijk genres en cross-overs samen te brengen.

De tekst van Dirk Witte’s Mens, durf te leven is ons op het lijf geschreven. Met ‘een hart vol van warmte en liefde in de borst’ zoekt het Ricciotti zijn eigen weg in het muzieklandschap, wars van hoe het hoort, al meer dan 50 jaar. In 2021 vierden we ons jubileum met een videoclip van dit nummer, en nu laten we de levensles terugkomen als titel van het album.

Wil je het album online beluisteren? Dat kan hier.
Je kunt Durf te leven hier bestellen, dan krijg je het voor € 15 inclusief verzendkosten thuisgestuurd. Indien je groupie wordt krijg je het album gratis toegestuurd als welkomstkado.

Het Ricciotti wordt meerjarig ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP), het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Fonds 1999. Het jubileum wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Kwartier Sneek, Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het BNG Cultuurfonds, het Naessens Cultuur Fonds en de Groupies, Mecenassen en Vrienden van het Ricciotti.

Videos
Astor’s Dream van Tim Kliphuis, een track van het nieuwe album Durf te Leven.