Zoek

Audities

Algemene Informatie

Bij het Ricciotti ensemble doe je kennis op van uiteenlopende muziekstijlen, leer je hoe je je nog beter kunt presenteren op het podium en krijg je alle kans om je te ontwikkelen op het artistieke, sociaal-maatschappelijke of organisatorische vlak.
Het Ricciotti ensemble is het meest maatschappelijk betrokken orkest van Nederland. Als je meespeelt, zie je een gevangenis en een asielzoekerscentrum eens van binnen en kom je in aanraking met zowel gelijkgestemden als mensen die nooit eerder een viool van dichtbij zagen.

Driemaal per jaar gaan we op tournee; bijna altijd is dat in vakantieperiodes. (Afhankelijk van de corona-ontwikkelingen kan dit afwijken in 2021). Om mee te mogen, moet er natuurlijk plek zijn en dien je eerst auditie te doen. Voor iedere tournee komen plekken vrij; een paar maanden voor een nieuwe tournee wordt bekend wie er allemaal weer meegaan en wie niet. Naast de auditiefragmenten die je per mail toegestuurd krijgt, wordt er van je verwacht dat je een solo stuk naar keuze van ca. 5 minuten voorbereidt.

Beschikbare Posities
Hobo
Viool
Altviool
Auditie Data

In verband met de coronamaatregelen werken we nu met video-audities die je zelf opneemt en instuurt. Uiterlijk zondag 26 september moet je video-auditie bij ons binnen zijn.

Profiel

Het Ricciotti ensemble is een orkest voor muziekvakstudenten en (ver)gevorderde amateurs. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is ongeveer 22 jaar. De minimumleeftijd is 18 jaar en tot je dertigste kun je deelnemen aan de audities. Hieronder kun je je aanmelden. Ben je geïnteresseerd, maar staat je instrument er niet bij of kun je de eerstvolgende tournee niet, laat dan toch je gegevens achter via info@ricciotti.nl: zodra er weer audities uitgeschreven worden, krijg je bericht.

Voor najaar 2021 zoeken we leden om het orkest te versterken tijdens opnames van de jubileum-cd.

Onderstaande opnameperiode is inclusief repetities

Zondag 17 tot en met zondag 24 oktober 2021

Auditieformulier

Vul het formulier in om je aan te melden en voor meer informatie over de auditieprocedure.

Ga naar het Auditieformulier
Auditieformulier
Vul dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *

E-mailadres *

Telefoon nummer

Instrument *

Bericht *

Bedankt voor je aanmelding, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.