Search

News

News
Ricciotti zoekt zakelijk leider

Het Ricciotti ensemble zoekt een Zakelijk leider (1 fte). Ben jij maatschappelijk betrokken, creatief én zakelijk, en heb je een passie voor cultuur? Solliciteer dan nu op een van de leukste banen binnen de podiumkunsten.

Als zakelijk leider werk je nauw samen met de dirigent/artistiek leider en ben je niet alleen verantwoordelijk voor de langetermijnvisie, maar ook voor het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Je bent een creatieve denker én een slimme doener. Je hebt zakelijk talent, waardoor je bijvoorbeeld in staat bent een jaarverslag te schrijven, fondsen te werven en leiding te geven aan de organisatie. Je bent pragmatisch en stressbestendig en beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid.

Ben jij geknipt voor deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw cv en een filmpje van maximaal 3 minuten waarin je ons ervan overtuigt dat we voor jou moeten kiezen. Stuur je cv met het filmpje uiterlijk 3 februari 2022 naar sollicitatie@ricciotti.nl.

Taakomschrijving
De zakelijk leider draagt samen met de artistiek leider de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering. De zakelijk leider geeft leiding aan de medewerkers productie en marketing & communicatie en is verantwoordelijk voor het realiseren van de prestatieafspraken met de structurele subsidieverstrekkers en voor de financiële gezondheid van de organisatie als geheel.

In de komende periode ligt de aandacht in het bijzonder bij het uitvoeren van het meerjarenbeleid 2021-2024, het verder tot ontwikkeling brengen van het diversiteitsbeleid, het opvangen van de gevolgen van corona voor de organisatie en talentontwikkeling.

Meer concreet heeft de zakelijk leider onder andere de volgende taken:

Algemeen
• Voert de dagelijkse leiding over de organisatie
• Ontwikkelt, formuleert en effectueert het beleid
• Onderhoudt nauw contact met de artistiek leider, voor wie de zakelijk leider een belangrijke gesprekspartner is

Organisatie
• Is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de tournees en de losse projecten
• Is verantwoordelijk voor het goed functioneren van het kantoor
• Legt verantwoording af aan het bestuur door middel van financiële rapportages en prognoses omtrent prestatieafspraken en financiële doelstellingen

Financiën
• Is verantwoordelijk voor de werving van fondsen, donateurs en sponsoren, inclusief de relaties met subsidiënten en particuliere donateurs
• Stelt jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leider, een activiteitenplan, begroting en jaarverslag op
• Stelt de projectplannen en bijbehorende begrotingen op en legt middels projectverslagen verantwoording af aan betrokken partijen
• Is verantwoordelijk voor de financiële- en personeelsadministratie van de organisatie, in samenwerking met een boekhouder

Marketing en communicatie
• Is verantwoordelijk voor de marketing- en communicatiestrategie en werkt voor de uitvoering samen met de medewerker marketing en communicatie

De functie van zakelijk leider bij het Ricciotti ensemble betreft een baan voor gemiddeld 38 uur per week (fulltime). De zakelijk leider gaat mee op alle tournees. Er wordt een contract geboden voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt tussen € 3.279 en € 4.848 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, excl. vakantiegeld (schaal IX CAO Toneel en Dans). Er is een pensioenregeling.


Over het Ricciotti

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 43 jonge, geestdriftige musici. Het brengt live symfonische muziek op plekken waar die normaliter niet klinkt. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het speelt op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, in het oude centrum van Havana, de Schotse Hooglanden of in het vliegtuig.

Een groot deel van de leden van het Ricciotti studeert aan het conservatorium; anderen zijn vergevorderde amateurs. Het orkest gaat drie keer per jaar op tournee; een deel van de zomertournee speelt zich af in het buitenland. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens honderd optredens, die altijd gratis toegankelijk zijn. Het management van het Ricciotti bestaat uit de directie (artistiek en zakelijk leider), tourneeplanner, orkestmanager, een medewerker marketing en communicatie en medewerker artistieke zaken.

FOTO: Wout Nooitgedagt

Ricciotti's Gouden Jubileumsessies zitten erop!

Het zit er al even op. Ruim drie weken geleden rondden we de opnames van het jubileumalbum af. Wij kijken tevreden terug op een ongewone Ricciotti-week, met heel wat uren in de studio met bijzondere solisten én meer optredens dan we vooraf hadden durven hopen. Onze huisfotograaf Wout Nooitgedagt maakte weer een flink stel mooie foto’s, en zo kunnen we nog even nagenieten en jullie meegenieten! Kijk op de tourpagina voor een selectie hoogtepunten. Wil je meer zien? Bekijk dan de uitgebreide reeks hier op facebook.


We houden van pianist Ramón Valle. Dat het wederzijds is bleek uit de sessies in de studio. De chemie was goed te voelen, mede dankzij het geweldige combo staat er straks een mooie versie van het ritmische Timeless Generations op het album. Oud-lid klarinettist David Kweksilber had het gevoel dat hij weer bij ‘zijn orkest’ mocht spelen. Zijn gezicht sprak boekdelen tijdens de eerste repetitie van zijn swingende Klezz of ’19! Met sopraan Karin Strobos namen we het lugubere Een lied voor Spanje van Henriëtte Bosmans op. Zangeres Karsu haalde herinneringen op aan de tournee naar Turkije die ze in 2012 met het Ricciotti ensemble deed. Met haar namen we het melancholieke Siyah op, haar eigen lied.

Naarmate de week vorderde en het album op de plaat stond, hadden we meer tijd om te doen waar we het beste in zijn: optreden overal en voor iedereen. Zo stonden we in een vol asielzoekerscentrum in Utrecht, maar ook in de IKEA in Amsterdam Zuidoost en op Utrecht CS. Het slotoptreden was weer van andere aard, in een concertzaal, een echte. We maakten er een feestje van, een spetterend einde van de week!


We hebben er intens van genoten en kijken uit naar het moment dat het album echt AF is. Dat verwachten we ten vroegste in april. Je kunt het wel vast bestellen via deze link. Voor 15 euro inclusief verzendkosten, sturen we het je in de lente toe. Of je wordt Groupie (als je dat nog niet was natuurlijk), dan krijg je het album als welkomstcadeau! Kijk hier voor meer informatie.

Slotoptreden 24 oktober

Het zit erop! De opnames zijn afgerond en wij zijn lekker ingespeeld na 7 dagen muziek maken. Wil je horen hoe dat klinkt? Dat kan vanmiddag om 14.15 uur in Sexyland World in Amsterdam, en vanavond tijdens het slotoptreden in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Beide locaties werken met de CoronaCheck app. Kijk op www.ricciotti.nl/tournees voor meer informatie.
(Foto: Wout Nooitgedagt)

Ricciotti celebrates Golden Anniversary with videorelease and summertour!

The Ricciotti orchestra celebrates it's 51-years anniversary this summer, hurray! The golden anniversary in 2020 will be celebrated – according to Ricciotti-tradition – a year later with the release of the brandnew video ‘Mensch, durf te leven!’ and a festive summertour.

Video Mensch, durf te leven
To kick off the anniversary we recorded a new video Mensch, durf te leven with singer Henk Kraaijeveld in a typical Ricciotti-arrangement. The new videoclip shows archive photos of 51 years Ricciotti history. “A present for all our fans who had to miss the Ricciotti for such a long time during covid time and a nice start for our Golden Anniversarytour”, explains Hannah Soepenberg. “We thought this is a fitting video now after life in the Netherlands is getting more freedom after the lockdown. Also the lyrics are truely Ricciotti style.”

Ricciotti’s Golden Anniversarytour
Between 11 and 21 August the Ricciotti will tour the whole of the Netherlands with their Golden Anniversarytour. Violin player and composer and old Ricciotti's concertmaster Tim Kliphuis will join them to celebrate this special occassion. Festive music and compositions that were written especially for the Ricciotti by Willem Breuker, Jurriaan Andriessen and Chiel Meijering in the past will be perfomed. Also new work from Tim Kliphuis, Leonard Evers and Micha Hamel. The first locations are announced and tickets can be reserved. More information see here.

Ricciottiando en Cuba - the movie
Ricciottiando en Cuba - the movie

The Ricciotti ensemble on tour in Cuba

In the fall of 2018, the Ricciotti ensemble was the first Dutch orchestra to tour Cuba to play 25 performances according to the motto: "live symphonic music, everywhere and for everyone".

Cameraman / editor Peter Bouwmans and TV maker Bas Westerweel beautifully portrayed the Cuban summer tour in the Netherlands and the autumn tour in Cuba.

During the 7 days in Cuba, the orchestra, led by Leonard Evers, gave 25 performances in the streets of Havana, Artemisa and Matanzas. Because the Ricciotti ensemble is an orchestra with a social mission, we not only performed in the streets and in the parks, but we also played a lot in schools, in social institutions, hospitals and cultural organizations. It was a very special adventure, full of wonderful musical encounters and cultural exchanges.

Special guest Ramón Valle
Special guest on this tour was the Cuba-born jazz pianist Ramón Valle, who currently lives in the Netherlands. The Ricciotti performed many of his own compositions, including Ricciottón, Johanna, Levitando and Cinco Hermanas.
More info about this tour on: https://www.ricciotti.nl/tournees/cubatour-ricciottiando-en-cuba

Ricciottiando and Cuba
Commissioned by Stichting Ricciotti ensemble
In collaboration with Knyfe Ealdormann
Camera and editing: Peter Bouwmans
Concept and story:
Bas Westerweel, Peter Bouwmans, Leonard Evers, Alexander Buskermolen

Thanks to all orchestra members:
Cátia Domingos, Floortje de la Fosse, Maud Busschers, Anse Kuyl, Dorus van den Boomen, Michelle van der Wal, Sander Borst, Pedro Goncalves, Adrián Vilaboa Martinez, Raf Cornelis, Jochem van Hoogdalem, Lindy Karreman, Abriel Feirrera, Julia Koenen, Hugo Santos, Agata Kruszewska, Reinaldo Ponce Alvarez, Stijn Brinkman, Mart Koek, Maxje de Wit, Nina Zuure, Leonoor van de Merwe, Saskia Peters, Sofie van der Pol, Linde van de Ven, Seringe Huisman, Chantal van den Engel, Cuun Koek, Douwe Nauta, Lotte Post, Rosa Verkerke, Annemarie Hensens, Hugo Bouma, Annelies Rijk, Hester Kronenberg, Marcos del Risco Pupo, Jan van der Plas, Dieuwke Smit Sibinga, Eva Schierbeek, Fransien Woltjer, Orrin van Leeuwen, Benjamin de Boer and Elroy Snoeren.
And tour managers: Rosa de Bruin and Mariana Hutchinson.

Tour Blog

To read more about previous tours

click here