Search

News

News
Nieuwe zakelijk leider Ricciotti ensemble benoemd

Hannah Soepenberg per 1 september zakelijk leider bij het Ricciotti

Hannah Soepenberg is de nieuwe zakelijk leider van het Ricciotti ensemble. Zij volgt Alexander Buskermolen op die het orkest sinds 2016 heeft geleid. Hannah is nu zakelijk leider bij Kameroperahuis te Zwolle. Met de overstap naar Ricciotti ensemble volgt zij haar maatschappelijk hart en brengt ze het vermogen met verschillende doelgroepen te kunnen communiceren het huis binnen. Hannah is in september nog bij beide instellingen betrokken en vertrekt per 1 oktober bij Kameroperahuis.

© Erik Franssen

Hannah Soepenberg
Hannah Soepenberg (Groningen, 1985) is opgeleid als organisatieantropoloog (Culture, Organization and Management) waar zij aan de VU een master in Diversity Management afrondde. Als muziekliefhebber startte zij haar carrière als producent bij het Nationaal Jeugdorkest en de NJO Muziekzomer. Daar bracht zij jarenlang klassieke muziek op logische en onlogische plekken. Vervolgens breidde zij haar zakelijke ervaring uit bij Kameroperahuis, eerst als junior zakelijk leider en daarna als zakelijk leider. Bij Kameroperahuis realiseerde zij, eveneens met jong talent, uiteenlopende producties waaronder het grote muziektheaterspektakel Welstaat (2018) in Drenthe.

Hannah en Ricciotti
Bestuur en artistieke directie van het Ricciotti ensemble zijn vol vertrouwen dat Hannah met haar zakelijke ervaring in de vereiste financieringsmix van vandaag, gecombineerd met haar muzikale achtergrond en visie op het culturele veld, het Ricciotti ensemble meeneemt naar de toekomst. Talentontwikkeling, inclusiviteit en diversiteit en het vermogen om altijd, overal en voor iedereen muziek te maken zijn daarbij de kernwaarden.

Hannah Soepenberg: “Het is mijn overtuiging dat een bijzondere en energieke concertervaring mensen met elkaar verbindt. Ik zie het als een belangrijke taak van de creatieve sector mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. In mijn ogen is het essentieel jonge talentvolle musici een sociaal bewustzijn mee te geven. Het Ricciotti wil met zijn optredens bovendien graag bijdragen aan een divers samengestelde culturele sector. Het Ricciotti is al bijna vijftig jaar toonaangevend eigenzinnig in de missie klassieke muziek overal en voor iedereen te brengen. Ik vind het een eer mijn loopbaan hier te mogen voortzetten.”

It's almost time for Ricciotti's Kartuli Turi!
©Wout Nooitgedagt/Jeroen Leonhard

From July 27 to August 9 it is time for 'Ricciotti’s Kartuli Turi' (a.k.a. Ricciotti’s Georgian tour)! Together with the great clarinettist Levan Tskhadadze we will tour the Netherlands and Georgia for two weeks. From Dutch nursing homes to the Georgian Caucasus, we play folk music, classical Georgian works, Katie Melua (born in Georgia), but also Beethoven, Handel and many more. We hope to see you during one of our performances!

Read more about Ricciotti's Kartuli Turi.

Ricciotti's Eeuwige Radiotoer komt eraan!
©Wout Nooitgedagt/Jeroen Leonhard

We duiken deze tournee in de wereld van de radio. Precies 100 jaar geleden zond de Friese radiopionier Hanso Idzerda vanuit zijn woning in Den Haag het allereerste muzikale radioprogramma uit. Een enorme stap in de ontwikkeling van de media, misschien wel de grootste doorbraak sinds de uitvinding van de boekdrukkunst! Een idee dat enorme impact zou blijken te hebben op ons dagelijks leven, maar ook op de ontwikkeling van de muziek.
Het Ricciotti vliegt tijdens de Eeuwige Radiotoer door honderd jaar aan radiomuziek en doet dat samen met zanger Henk Kraaijeveld. Van de barok en klassiek tot jazz en popmuziek en met een vleugje nostalgie: het Ricciotti zendt het deze tournee allemaal uit!

Lees meer over Riciotti's Eeuwige Radiotoer

Podium Witteman Extra

Het Ricciotti ensemble was te gast bij Podium Witteman Extra! Ga lekker zitten voor de aflevering van een uur, met mooie beelden uit Cuba én uit de oude doos met onder andere het kinderprinsengrachtconcert 1998 o.l.v. Leon Berendse.

Bekijk hier de aflevering

Tour Blog

To read more about previous tours

click here