Search

News

News
Alexander Buskermolen will depart as general director with Ricciotti ensemble

Alexander Buskermolen, as of May 2016 General Director of the Ricciotti ensemble, has announced his departure from the Ricciotti. He’ll leave the organisation on May 14th 2019 to start a new position, as General Director of the Prinses Christina Concours in The Hague. The board of the Ricciotti ensemble is very pleased with the contributions Alexander has made over the past three years, specifically in the overall positioning of the orchestra and development and professionalisation of the organisation. During his tenure many successful tours have taken place, domestic and abroad, contributing to the overall visibility of the Ricciotti. The board wishes Alexander all the best in his next challenge!

The search for a new General Director has started, please see our other news items for the vacancy and profile.

The Ricciotti is looking for a new general director

Due to the upcoming departure of our current general director, the Ricciotti ensemble is looking for a successor immediately. He / she is an entrepreneurial, ambitious manager, with a great affinity with culture, preferably with music.

Het Ricciotti ensemble zoekt een

zakelijk leider (V/M)

Wegens het aanstaande vertrek van onze huidige zakelijk leider zoekt het Ricciotti ensemble per direct een opvolger. Hij/zij is een ondernemende, ambitieuze manager, met grote affiniteit met cultuur, bij voorkeur met muziek. De zakelijk leider is maatschappelijk betrokken en is in staat die eigenschap om te zetten in concreet en prikkelend Ricciotti-beleid: live symfonische muziek als instrument om verbindingen te creëren in de samenleving. Zij/hij beschikt over zakelijk vernuft en heeft een talent voor het werven van fondsen, donateurs en sponsoren. Zij/hij heeft een uitstekende pen, is pragmatisch, stressbestendig en in staat om het Ricciotti helder te positioneren en op alle niveaus te vertegenwoordigen.

In de komende periode ligt de aandacht in het bijzonder bij het formuleren van het meerjarige beleidsplan 2021-2024, het realiseren van een duurzame financieringsmix, het aangaan van strategische relaties en talentontwikkeling.

Functieomschrijving

Algemeen
• Voert de dagelijkse leiding over de organisatie
• Ontwikkelt, formuleert en effectueert het beleid
• Onderhoudt nauw contact met de artistiek leider, voor wie de zakelijk leider een belangrijke gesprekspartner is

Organisatie
• Is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor
• Legt verantwoording af aan het bestuur door middel van financiële rapportages en prognoses omtrent prestatieafspraken en financiële doelstellingen
• Is verantwoordelijk voor de tournees en projecten

Financiën
• Is verantwoordelijk voor de werving van fondsen, donateurs en sponsoren, inclusief de relaties met subsidiënten en particuliere donateurs
• Stelt jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leider, een activiteitenplan, begroting en jaarverslag op
• Stelt de projectplannen en bijbehorende begrotingen op en legt middels projectverslagen verantwoording af aan betrokken partijen
• Is verantwoordelijk voor de financiële administratie van de organisatie, in samenwerking met een externe administrateur

Marketing en communicatie
• Formuleert een marketing- en communicatiestrategie en stelt aansluitend actieplannen op en werkt hierbij samen met de medewerker marketing en communicatie

Het betreft een baan voor gemiddeld 40 uur per week (fulltime). De zakelijk leider gaat mee op alle tournees. Er wordt een contract geboden voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt tussen € 2.589 en € 3.349 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (excl. vakantiegeld). Er is een pensioenregeling. Reiskosten worden vergoed.

Kandidaten sturen uiterlijk op zondag 5 mei a.s. een sollicitatiebrief en cv, gericht aan het Bestuur van het Ricciotti ensemble, naar: rosa@ricciotti.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 13 en woensdag 15 mei 2019 (beide dagen overdag).

Nadere informatie: Rosa Verkerke, tourneemanager, tel: 020-6246115 of rosa@ricciotti.nl.

Ricciotti – Overal en voor iedereen

Ricciotti's Eeuwige Radiotoer komt eraan!
©Wout Nooitgedagt/Jeroen Leonhard

We duiken deze tournee in de wereld van de radio. Precies 100 jaar geleden zond de Friese radiopionier Hanso Idzerda vanuit zijn woning in Den Haag het allereerste muzikale radioprogramma uit. Een enorme stap in de ontwikkeling van de media, misschien wel de grootste doorbraak sinds de uitvinding van de boekdrukkunst! Een idee dat enorme impact zou blijken te hebben op ons dagelijks leven, maar ook op de ontwikkeling van de muziek.
Het Ricciotti vliegt tijdens de Eeuwige Radiotoer door honderd jaar aan radiomuziek en doet dat samen met zanger Henk Kraaijeveld. Van de barok en klassiek tot jazz en popmuziek en met een vleugje nostalgie: het Ricciotti zendt het deze tournee allemaal uit!

Lees meer over Riciotti's Eeuwige Radiotoer

Podium Witteman Extra

Het Ricciotti ensemble was te gast bij Podium Witteman Extra! Ga lekker zitten voor de aflevering van een uur, met mooie beelden uit Cuba én uit de oude doos met onder andere het kinderprinsengrachtconcert 1998 o.l.v. Leon Berendse.

Bekijk hier de aflevering

Looking back on Ricciottiando en Cuba

As the first Dutch symphony orchestra we went on tour to Cuba. What a special adventure, full of wonderful musical encounters and cultural exchanges. We really enjoyed playing the beautiful Cuban repertoire of all times and styles. We played for the Cubans, but also with the Cubans. Cuba, thank you for your hospitality! Check the photo's and video's on the tourneepage and enjoy!

©Wout Nooitgedagt
Tour Blog

To read more about previous tours

click here