Zoek
Trombone
Hugo Santos
Mijn naam is Hugo Nóbrega Santos, ik ben geboren op het prachtige Madeira (Portugal). Momenteel ben ik eenendertig en ik speel tenortrombone. Op mijn zesde begon ik met mijn muziekstudie bij mijn vader, die dirigent, componist en muziekleraar was. Op tienjarige leeftijd heb ik me ingeschreven aan het Conservatorium - School of Arts - op trombone en piano. Mijn eerste optreden in een professioneel orkest was op achttienjarige leeftijd, met het Madeira Classic Orchestra, als trombonist. Een paar jaar later begon ik mijn Bachelor of Music (Trombone), aan de School of Applied Arts in Castelo Branco, bij Alexandre Vilela. Uiteindelijk besloot ik voor mijn master naar Nederland te komen. Op dat moment leerde ik het beroemde Ricciotti ensemble kennen, en ging ik mee met de Scottish Fling-tournee. Ik heb net mijn Master Trombone afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Pete Saunders, Brandt Attema en Tim Downing.

Een van mijn krachten is geduld, wat van groot belang is voor een stabiele uitvoering en een rustige manier van leven, zowel in de muziekwereld als daarbuiten. Ik ben heel sociaal en gedij goed in nieuwe omgevingen en uitdagende situaties. Elke gelegenheid benader ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik houd ervan om contacten te leggen met musici van over de hele wereld en om culturen, ideeën en verschillende standpunten te delen. Ik hoop ook van mijn nieuwe collega's te leren, en probeer ze op alle mogelijke manieren te helpen.

Sinds ik lid werd van het Ricciotti ensemble, was elke dag toeren gewoon onvergetelijk. De hoeveelheid werk die met dit project gemoeid is, is gewoon ‘krankzinnig'. Tijdens mijn drie tours heb ik zoveel meegemaakt in zo weinig tijd. Nogmaals, ’krankzinnig’! Toeren met Ricciotti geeft het woord ‘tour’ een nieuwe betekenis. Van alle plekken waar we hebben gespeeld, zoals gevangenissen, basisscholen, middelbare scholen, zorgcentra, openbare ruimtes ... (en nog veel meer), is de energie die aan het publiek wordt gegeven zo krachtig dat iedereen er volledig door wordt besmet. Omdat veel van de mensen voor wie we optreden nog nooit in hun leven een orkest live hebben gehoord of gezien, is elke uitvoering uniek en heel bijzonder.

Een paar maanden geleden speelden we de eerste helft van de Cubaanse Tour. Het repertoire is zó goed. De muzikanten zijn zo geweldig. En onze solist is niet van deze wereld! Ramón Valle, de verbazingwekkende Cubaanse pianist, brengt het publiek in een andere realiteit! Hij speelt salsa, mambo, reggeaton, rumba, alle geweldige Cubaanse muziekgenres en alle klassieke muziek, en hij is een ongelooflijke verrijking voor elke muzikant. En zijn plezier tijdens het spelen is oneindig!

Mijn verwachtingen voor Cuba? Ik tel de dagen af totdat het werkelijkheid wordt! Ik ben nog nooit in Cuba geweest, maar door mezelf daar voor te stellen, in die ongelooflijke sfeer, ben ik zo eager om te spelen! Ik kan het bijna niet verwoorden. Tien dagen lang rondtoeren op een tropisch paradijselijk eiland, met zo'n rijke cultuur, geweldige mensen, een enorme geschiedenis en onze boodschap uitdragen door muziek, zal al mijn verwachtingen overtreffen.

Ricciottiando hasta CUBA !!!!!!!!!!!!!

Het allerbeste, ik hoop je te zien bij een toekomstig optreden!
Hugo Santos