Zoek
Viool 1
Yongmin Lee
Al sinds mijn vierde ben ik gefascineerd door de viool en muziek. Sinds het zien van een violist op tv, ben ik verslaafd. Ik ben een Zweedse/ Koreaanse violist, en volg momenteel een Master Solist programma bij de ’Hochschule fur Musik Basel’ in Zwitserland bij Prof. Rainer Schmidt.
Sinds mijn jeugd word ik bij diverse concerten en evenementen uitgenodigd om op te treden. In 2009 speelde ik op de Zweedse Nationale televisie in het beroemde 'Veckans Konsert' programma en in hetzelfde jaar kreeg ik de 1e prijs in de nationale Zweedse kamermuziek competitie '' RUM '' met mijn pianotrio. Met de groep '' Violinissimo '' toerde ik naar Estland, China en Italië.
Bij diverse muziekfestivals ben ik uitgenodigd om op te treden, zoals het Lyckå chambermusic festival, het Avalon's Lövstabruks chamber music festival, uitgevoerd met Zweedse kamer solisten en het Mecklenburg-Vorpommen zomerfestival 'Rising Star Series' in Duitsland. Ook trad ik als solist op met het symfonieorkest van Stockholm, The Nordic Youth Orchestra en Chamber Academy Basel.

Ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en samen van muziek te genieten, ik denk dat muziek de sterkste taal is om te communiceren. Daarom heb ik heel veel zin om met het Ricciotti op tournee te gaan. Muziek is niets zonder plezier!