Zoek
Viool 2
Baukje Beers
Hallo!

Mijn naam is Baukje Beers en ik speel al meer dan 15 jaar viool. Ik begon als klein kind al te houden van het instrument, zelfs toen ik nog geen noot zuiver kon spelen. Bijna mijn hele familie speelt een instrument, en omdat mijn zus en moeder toentertijd al viool speelde was de keuze snel gemaakt. Ik kan niet zeggen dat ik het toen al geweldig vond, maar pronken voor een publiekje en de familie vond ik toen al leuk!

Op jonge leeftijd heb ik al in orkesten gespeeld, en hoe beter ik werd hoe leuker ik het vond. Tijdens mijn studie diergeneeskunde besloot ik daarom bij het USC te gaan spelen, waarmee ik nu ook twee keer in het concertgebouw heb mogen spelen. Nu is het tijd voor mijn nieuwste uitdaging, en dat is het Ricciotti ensemble.

En waarom het Ricciotti? De sfeer en de kleinschaligheid van de groep sprak me vooral aan. Het USC is natuurlijk een mega orkest, maar bij het Ricciotti zal je niet snel over het hoofd gezien worden. Ik kijk uit naar de spontane muzikale uitingen en het spelen op de raarste plekken. Mensen raken met mijn muziek, dat is wat ik het aller bijzonderste vind. Ik heb mensen wel eens laten huilen toen ik zong, en zo'n moment vergeet je nooit meer. Samen met dit geweldige ensemble hoop ik mensen te inspireren en te laten genieten van de muziek, net zoveel als ik kan genieten van mooie noten en die prachtige instrumenten.