Zoek

Nieuws

Nieuws
Ricciotti zoekt tourneemanager

Het Ricciotti ensemble zoekt per 1 februari 2021 een

Tourneemanager (0,45 fte)

die het orkest naar nieuwe plekken en nieuw publiek kan loodsen in een veranderende tijd. Houd jij van een stevige uitdaging, kom jij tot bloei in een spannende muzikale omgeving en steek jij als eerste de handen uit de mouwen? Solliciteer dan nu voor de leukste baan binnen de podiumkunsten.

Als tourneemanager bij het Ricciotti is geen werkdag hetzelfde. In de aanloop naar de drie tournees per jaar werk je vanuit kantoor om de (gemiddeld) 100 optredens per jaar te organiseren en daarbij streef je naar een grote diversiteit aan locaties en publiek. Je gaat geregeld op pad om nieuwe speelplekken te bezoeken en weet daarbij geschikte partners aan het Ricciotti te verbinden. Eenmaal op tournee ben je als een vis in het water en zorg je ervoor dat het eigenzinnige orkest optimaal kan functioneren. Je bent niet bang voor lange dagen en weet tegenslagen onderweg om te toveren tot spontane succesjes.

Taakomschrijving
De tourneemanager is verantwoordelijk voor de volgende zaken:
• Boeken en inplannen van ± 100 optredens per jaar over 3 tournees
• Onderhandelen van uitkoopsommen en overige voorwaarden
• Bewaken van tourneebudgetten en behalen van targets
• Alle productionele zaken rondom tournees en overige activiteiten
• Leveren van input voor tourneethema’s en marketinguitingen
• Communicatie met de orkestleden

De tourneemanager werkt nauw samen met de artistiek leider/dirigent, andere collega’s en orkestcommissies en legt verantwoording af aan de zakelijk leider. Tijdens tournees is de tourneemanager 24/7 aanwezig bij het orkest.

Functie-eisen
• Heeft grote affiniteit met muziek/orkesten/podiumkunsten
• Heeft bij voorkeur enige ervaring met het produceren van artistieke projecten
• Voelt zich verbonden met de artistieke, maatschappelijke en educatieve doelstellingen en het doelgroepenbeleid van het Ricciotti
• Heeft sterke communicatieve vaardigheden, is flexibel en sociaal sterk
• Is in staat om zelfstandig én binnen een team te werken
• Is doortastend en stressbestendig, weet van aanpakken en staat makkelijk voor een grote groep mensen
• Is oplossingsgericht; problemen bestaan niet
• Is in het bezit van rijbewijs B

Vanwege de veranderende samenstelling van Nederland heeft het Ricciotti een ambitieuze diversiteitsagenda geformuleerd voor de komende jaren. Kandidaten met een multiculturele achtergrond worden aangemoedigd om te solliciteren.

Het betreft een baan van 0,45 fte (18 uur). De tourneedagen maken integraal deel uit van de werkzaamheden. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt tussen €2.400,- en €2.950,- bruto per maand op basis van een 1,0 fte ofwel een fulltime dienstverband. Genoemde bedragen zijn exclusief vakantiegeld. Er is een pensioenregeling. Werkdagen zijn in overleg.

Graag ontvangen wij vóór 11 januari 2021 via sollicitatie@ricciotti.nl een brief met motivatie en C.V. geadresseerd aan Stichting Ricciotti ensemble, t.a.v. Hannah Soepenberg. Eventuele inlichtingen kunnen via sollicitatie@ricciotti.nl of telefonisch via 020-6246115 worden gedaan (we zijn vanwege kerstvakantie niet bereikbaar van 24 december 2020 tot en met 1 januari 2021). Het eerste gesprek vindt plaats op 21 januari 2021 en een eventueel vervolggesprek op 28 januari 2021.Over het Ricciotti
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat voor mensen speelt die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen we overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleegtehuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo tourde het Ricciotti de afgelopen jaren naar Cuba, Schotland en Georgië. Het Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge, geestdriftige professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het Ricciotti gaat drie keer per jaar op tournee. We treden gemiddeld 4 tot 5 keer per dag op. Hiermee bereiken we jaarlijks, in normale omstandigheden, ruim 20.000 mensen. Ook in coronatijd treden we zoveel mogelijk ‘overal en voor iedereen’ op. Op het kantoor van het Ricciotti werken vijf personen, samen goed voor 2,5 fte. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier