Zoek
Ricciotti’s Podcastwedstrijd - uitgesteld 1 t/m 5 mei ’19
Schrijf je in!

Vanwege grote belangstelling vanuit scholen om mee te werken met de Podcastwedstrijd, hebben we besloten de wedstrijd te verplaatsen naar de Najaarstournee. Je hebt dus nog even:) Meer info volgt!

Doe mee aan Ricciotti’s Podcastwedstrijd en win één van de toffe prijzen om jouw podcastproducties naar een hoger plan te tillen.
Ontdek de wereld van zelf uitzendingen maken én die van de klassieke en symfonische muziek. Zit je op de middelbare school, houd je van muziek, praat je er graag over en wil je je er verder in verdiepen? Of houd je van podcasts maken en wil je je meer verdiepen in de klassieke en symfonische muziek? Of wil je gewoon die mooie podcast gear winnen? Doe dan mee aan Ricciotti’s Grote Podcastwedstijd!

De eerste 10 inzendingen krijgen een Podium Cadeaukaart t.w.v. € 15,-!

Maak een podcast over één van de stukken die het Ricciotti speelt tijdens Ricciotti’s Eeuwige Radiotoer (we touren van 30 april t/m 5 mei door Nederland en spelen muziek die te maken heeft met het 100-jarig bestaan van de radio).
In Ricciotti’s Grote Podcastwedstrijd mag en kan alles. Vertel bijvoorbeeld zelf iets over de gekozen compositie, interview iemand die verstand heeft van muziek, lees gepassioneerd voor over de componist, laat een stukje muziek horen, maak een eigen versie van de compositie; wees creatief! Zolang we er maar iets van opsteken en het leuk is om naar te luisteren.

Lees hieronder hoe het werkt en schrijf je in via het inschrijfformulier .

Hoe kan ik meedoen?
Je kiest een compositie uit ons repertoire. In een podcast van 5-7 minuten bespreek je het stuk dat je hebt uitgezocht. In je eigen woorden, op jouw eigen manier, vertel je iets over de achtergrond van het stuk. Wat heb je ontdekt? Wanneer is het gecomponeerd en door wie? Waarom is het gecomponeerd? Wat is de betekenis? Wat voelde je bij het luisteren, spreekt de geschiedenis je aan? Heb je misschien jouw eigen versie gemaakt?

Welke stukken?
Je kunt kiezen uit de verschillende composities, van klassiek tot pop (van Beethovens vijfde symfonie tot Radio Song van Cat Empire. Onderaan deze pagina, onder repertoire, staan alle stukken op een rij. Of ga direct naar onze YouTube Playlist waar je alle stukken kunt beluisteren.
YouTube Playlist Podcastwedstrijd

Voor wie?
Iedereen die op de middelbare school zit mag meedoen. We verdelen de wedstrijd in 2 categorieën, onderbouw en bovenbouw.

Hoe?
Dat is aan jou! Spreek een monoloog in, neem een groepsgesprek op met je vrienden, of ga als journalist de straat op! Zorg voor een goede smartphone of voicerecorder, natuurlijk met een goede microfoon. Ook belangrijk: neem je podcast op in een stille ruimte (dat geldt natuurlijk niet voor je straatinterview).
Maak het niet te lang. Een uur materiaal is meer dan genoeg voor een podcast van maximaal 7 minuten.

Editen
Om je podcast te kunnen editen heb je software nodig. Er is online veel gratis software beschikbaar. Wij raden Audacity en Ocenaudio aan. Op YouTube vind je allerlei tutorials over hoe je een podcast maakt.

Met wie?
Je maakt je podcast alleen of samen met een groepje van maximaal 4 personen. Wat jij leuk vindt.

Voor wanneer?
Je kunt t/m 22 april je inzending insturen. We plaatsen alle inzendingen op deze website.

Wat zijn de prijzen?
Eeuwige roem natuurlijk, als winnaar van Ricciotti’s allereerste Podcastwedstrijd. Ook maak je kans op mooie podcastgear!
Een professionele jury onder leiding van podcastmaakster Jet Berkhout beoordeelt alle inzendingen. Daarnaast hebben we ook nog een publieksprijs. Zorg dus dat jouw vrienden en familie op je podcast stemmen!

Finaleavond
Op 3 mei vindt de Finaleavond om 20.00 uur plaats in Beeld en Geluid, Hilversum. We spelen op deze avond repertoire van Ricciotti's Eeuwige Radiotoer en sluiten af met de prijsuitreiking!

Om je aanmelding voor de podcastwedstrijd compleet te maken, vul je het inschrijfformulier in én stuur je jouw podcast en een leuke toepasselijke foto van jezelf of je groepje (via www.wetransfer.com) naar podcast@ricciotti.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw inzending op onze website komt en dat je een melding ontvangt zodat je jouw podcast kunt delen met familie en vrienden. Zorg ervoor dat zij op jouw podcast stemmen zodat je kans maakt op de publieksprijs.

Kalender
  1. DatumEvenement
  2. 3 meiRicciotti’s Podcastwedstrijd - uitgesteld
  3. TijdstipPlaats, locatieOpmerking
  4. 20:00 → 21:00Beeld en Geluid,

    Hilversum

    Note

    Openbaar
Alle optredens zijn gratis en zonder reserveren toegankelijk, tenzij anders vermeld.
Openbaar

Gratis en voor iedereen

Inschrijfformulier
Vul dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *

Leeftijd *

E-mailadres *

Telefoon nummer

Categorie *

School *

Titel van je gekozen stuk en een korte omschrijving van je podcast, wil je zorgen dat je binnen de 300 karakters blijft. *

Bedankt voor je aanmelding, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Om je aanmelding voor de podcastwedstrijd compleet te maken, stuur je jouw inzending én een leuke toepasselijke foto van jezelf of je groepje (via www.wetransfer.com) naar podcast@ricciotti.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw inzending op onze website komt en dat je een melding ontvangt zodat je jouw podcast kunt delen met familie en vrienden. Zorg ervoor dat zij op jouw podcast stemmen zodat je kans maakt op de publieksprijs. Save the date! Op vrijdag 3 mei in de avond maken we tijdens een uniek live event de winnaars van de podcastwedstrijd bekend!